Lämpölaitoksen rakentaminen ja suunnittelu Ylöjärvellä ja Tampereen seudulla

Ota yhteyttä

Kurun Hakelämpö Oy:llä on pitkä ja laaja kokemus lämpölaitoksien rakentamisesta ja suunnittelusta sekä hiilineutraalin lämmön tuottamisesta. Palvelualueeseemme kuuluu Ylöjärvi ja koko Tampereen seutu. Palvelemme pitkän työkokemuksemme tuomalla ammattitaidolla isoja kiinteistöjä sekä teollisuuden toimijoita.  

Tutustu aiempiin työkohteisiimme! Annamme mielellämme myös lisätietoja monipuolisista palveluistamme.

Kuvagalleria – tutustu työkohteisiimme

Tutustu kuvagalleriassa erilaisiin työkohteisiimme vuosien varrelta. Meiltä saat laadukkaat palvelut aina kilpailukykyiseen hintaan. Räätälöimme palvelumme joustavasti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Lue lisää palveluistamme

Energiapuuta metsänomistajilta – tee yhteistyötä kanssamme

Oletko metsänomistaja ja haluat myydä meille puunjalostukseen sopimatonta energiapuuta? Ostamme energiapuuta, joka on tärkeä raaka-aine hakkeen tekoon. Energiapuuna käytämme aina läheltä tulevaa, kotimaista puuta. Normaalisti hankimme energiapuut noin 30 kilometrin säteeltä toimipisteeltämme eli Ylöjärven ja Tampereen seudulta. Suosimme lähienergiaa ja ekologisia valintoja.

Soita ja kysy lisää

"Kurun Hakelämmön energiapuun hankinta tehostuu"

Ylöjärven ja Tampereen ympäristöseudulla toimiva kurulainen lämpöenergiayritys Kurun Hakelämpö Oy on tehostamassa omaa puunhankintaansa. Yhtiö on aloittanut energiapuun korjuun osalta yhteistyön Ruoveden Pihlajalahdelta olevan koneurakoitsijan Tuomas Peltomäen kanssa. Peltomäki on taannoin investoinut sekä hakkuu- että ajokoneeseen, joten nyt Hakelämmön kohteiden energiapuuharvennukset voidaan hoitaa kannolta kasalle.

 

 "Aiemmin saatoimme ostaa käytännössä ainostaan jo valmiiksi tien varteen ajettua energiapuuta, ja se luonnollisesti rajoitti puunhankintaamme," kertoo Hakelämmön hallituksen jäsen Sami Vähä-Haukijärvi.

 

Hakelämpö ostaa energiapuuta lähinnä entisen Kurun kunnan alueelta, Ruovedeltä ja Ylöjärven kaupungin alueelta kuten Viljakkalasta. Se toimii edelleenkin yhteistyössä muiden puunostajien sekä metsänhoitoyhdistyksen kanssa, joiden kautta tulee jatkossakin merkittävä osuus Hakelämmön tarvitsemasta energiapuusta.

 "Tuomas Peltomäellä on aiemminkin ollut moto, mutta se oli ollut käytössä lähinnä hänen omissa metsissään ja hän oli sittemmin luopunut siitä. Viime kesänä hän soitteli, että on hankkimassa uutta kalustoa, ja kovasti häntä siihen yllytin, koska meillekin sille olisi jatkuvasti käyttöä."

 

Edellinen Peltomäen hakkuukone oli Valmetin valmistama, mutta nyt kalustona on ruovesiläisen metsäkonevalmistajan Prosilva Oyj:n ProSilva 810, joka on varustettu Naarvan 1540E energiakouralla. Pikakiinnityksellä asennettava giljotiinikoura voidaan vaihtaa muutamassa hetkessä myös varsinaisiin hakkuisiin soveliaaseen teräketjulla leikkaavaan kouraan. Ajokoneena on Ponsse.

 

Monitoimiyrittäjä Peltomäen itsensä lisäksi hänen koneitaan ajaa samalta kylältä kotoisin oleva kokenut metsäkoneyrittäjä Jukka Kiintonen.

 

Kurussa Kurun Hakelämpö Oy tuottaa hiilineutraalia lämpöä kahdesta omasta hakevoimalastaan, joista toinen sijaitsee Tammikankaan teollisuusalueella ja toinen Tredun Metsätien toimipisteen tontilla. Lisäksi yrityksellä on hoidossaan Kurun yhtenäiskoulun lämmityskattila. Oma lämmönjakeluverkosto on rakennettu kirkonkylän alueelle.

 

"Tammikankaan teollisuushallit, yhtenäiskoulun ja Tredun koulukeskukset ja kirkonkylän lämpöverkosto vaativat lämmitysprosessiin paljon energiaa, jota tuotamme mieluiten lähistöltä korjatusta puusta," sanoo Sami Vähä-Haukijärvi.

 

Hakelämmön kannalta soveliaimmat kohteet ovat ensiharvennuksia tai energiapuuhakkuita, joista ei tule tukkeja.

  "Ensiharvennusten lisäksi voimme korjata kaikenlaista energiapuuta pellonreunoilta ja muista vastaavista rankakohteista, joissa on usein kasvamaan päässyttä lepikkoa. Tyypillisiä kohteita voisivat olla myös metsäautoteitten varret. Pientä pajukkoa sen sijaan ei kannata koneilla korjata."

 

Kurun Hakelämpö Oy on perustettu vuonna 1996 ja sillä on reilut 50 osakkeenomistajaa, jotka ovat lähinnä kurulaisia metsänomistajia, yrityksiä ja yhdistyksiä. Vuonna 2019 Kurun Yrittäjät valitsi Hakelämmön vuoden yrittäjäksi.

Hakelämmön hallituksen jäsen Sami Vähä-Haukijärvi (oik.) ja metsäkoneurakoitsija Tuomas Peltomäki kävivät Ruovedellä sijaitsevalla harvennuskohteella seuraamassa Jukka Kiintosen ohjaaman moton työskentelyä.